BAHULU CLASSIQ
Kuih bahulu ialah kuih tradisional yang menjadi kepastian dalam hidangan sempena hari raya. Kaedah penyediaan yang rumit menjadikan ia bukan sembarang orang boleh menyediakannya.
Bahulu Classiq merupakan bahulu yang kekal dengan keunikan aslinya tetapi
disediakan dengan cita rasa terkini yang kontemporari. Ianya menjadi kuih
tradisi yang diminati generasi muda kerana diadun sesuai dengan citarasa
mereka.
Bahulu pandan classiq™ mempunyai rasa yang enak serasi dengan selera anak
anda kerana disulam rasa dengan beberas coklat di samping keharuman hijau
pandan.
Bahulu cappucino classiq™ penuh rasa kelainan kerana aroma kopi dan rasa
yang berbeza dan menjadi kepuasan peminatnya.
Bahulu asli classiq™ yang kekal dengan keasliannya, namun begitu ianya
sebenarnya berbeza hingga menjadikannya hidangan yang sentiasa dicari oleh
setiap keluarga.
KUIH BAKAR
Keunikan kuih bakar classiq™ adalah cita rasanya yang asli dengan keharuman
asli daun pandan tanpa pengawet. Diadun dengan santan kelapa terpilih
menjadikan rasanya yang penuh kelainan.
Disediakan dengan penuh teliti dalam suasana penyediaan makanan yang suci
dan bersih, mengikut kaedah yang diiktiraf dan selari dengan piawai GMP ( good
manufacturing process ) menjadikan kualiti dan rasa yang memberi nilai kepada
pembelian anda.
Kuih Bakar juga dikenali sebagai Bahulu Kemboja atau kuih bombay. Sesuai
untuk dihidangkan kepada tamu atau juadah jamuan dalam pelbagai majlis atau
acara.
KUIH JONGKONG
Kuih Jongkong adalah kuih yang cukup popular di Hulu Langat. Kuih
tradisional yang tidak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas....
Kebiasaannya ianya di bungkus di dalam daun pisang. Cara membungkusnya pula
lebih kurang sama dengan cara membungkus tapai.
Kalau di Pontian, selalunya dan kebiasaannya mereka menjual kuih jongkong
ini sebagai pemanis mulut di waktu pagi atau juga sebagai hidangan untuk minum
petang. Kebiasaannya juga kuih ini berwarna putih dan terdapat gula Melaka yang
mencair di tengahnya. Rasanya memang cukup manis dan enak dimakan.
No comments:
Post a Comment